sakit belakang

hi mommies. pregnant 23 week, normal ke ada rasa sakit2 belakang? bila duduk terasa lenguh sangat. bila baring mengiring pun dah mula rasa tak selesa. baring terlentang juga yang selesa, tapi tu la ada baca baring terlentang tak elok masa pregnant. persoalannya, kalau sakit2 belakang boleh ke kalau nak tampal koyok? #firstmom

4 Balas

boleh ja tdur terlentang utk legakan sakit tp xblh lama dan letak bantal bawah lutut 1 lagi d kepala.. skdar utk legakan sakit blkg boleh jgn trlalu lama smpai trlupa ubah posisi. ni doktor pakar yg ajr kat saya msa tu kandungan saya 27 minggu.. byk juga snaman saya kena ajar olh dr. pkar tu utk legakan sakit blkg, ada urutan juga ..

Sakit tu normal Tapi better banyak exercise Stretching Boleh google untuk exercise ibu pregnant… Kena aktif sikit… Saya masa pregnant anak sulung layankan sakit2 tu… Masa anak no.2 saya banyak exercise stretching so sangat2 aktif masa tu kadang terlupa kata pregnant

Jgn tmpal koyok. Bhya ada bahan terlarang yg boleh bhyakan bby dlm perut. Nnti meresap masuk dlm salur darah. Better cari ubat sapu yg selamat utk ibu mgandung mcm tropika massage cream tu.

Normall..tp xpasti blh tampal koyok x

2w ago

ye awak normal