Baby preparation

Mommies, perlu ke beli botol untuk newborn ni? Saya baru masuk 7m. Apa yang perlu di take note untuk cari bottle sesuai ya? Atau mommies ada specific brand yang memang elok

2 Balas

Kena ada. Lg klu bekerja. Pump susu then bagi susu dlm botol. Takut Klu ada mslh direct breastfeed nnti. Mcm anak sy, sy guna botol PPSU SIMBA. setahun br tukar botol. Klu PP, tiap 4 bulan, kna tukar. Puting sy guna brand OKBB sj. sgt sesuai dgn anak sy. Pureen puting dia keras sgt. Anakku pula tak universal. Fitting kat botol brand lain, asyik leaking klu anakku. Sy dgr ada baby cerewet puting and botol juga. Nsb anak sy tak. Mak dia pula yg terlebih cerewet.

3y ago

OKBB tu brand. Senang dpt kat supermarket giant. Lepas salin msk ke ziplock, simpan kan. Nnti nk bagi kat baby mcmana.... Knalah pakai botol susu dik oiii nk bagi susu. Skrg ni klu dr botol dh blh jd botol susu. dr botol blh terus bagi baby. Cuma tmbh puting je kat adapter dia. Cth dulu sy guna brand AUTUMNZ. Penutup dia tu blh remove utk mskkan puting. Brand PUREEN pun blh rs nya. Cuma ziplock ni convenient nk smpn compare botol. Klu susu meriah... Hbs penuh fridge dgn botol susu badan je.

kena beli, sy dulu pun mcm tu, rasa mcm tak nak beli, yakin boleh susukan baby, tp mak mertua sy suruh beli juga, dan mmg sy tak dpt susukan baby sy...puting sy ada problem dan bila di pam, susu tak dapat keluar pun, yg keluar cuma beberapa titik sahaja. 1 lg, kalau nak ke klinik senang kalau ada botol. avent natural, sampai 6 bulan baby sy masih guna brand yg sama

3y ago

Okay noted. Terima kasih sharing 🥰 alhamdulillah baby dah 6 bulan ya puan 😍