Puting Dan Botol Susu

Assalamualaikum dan salam sejahtera mommies.. Sy nk tnye penggunaan botol susu utk baby newborn bole menyebabkan gigi baby x cntik ke? N brand botol susu ape yg elok ye? Soalan kedua, ada ke mommies yg guna puting utk baby mse baby da sebulan? Brand ape yg elok untuk gigi baby ye? Sy tgh survey utk bli.. ?

1 Balas

X pasti tentang gigi, tp kalau kita berkerja, mmg disarankan utk latih oenggunaan botol semasa bby usia 1 bln. Ada schedule nye, bole google. Utk avoid nipple confuse. Sy guna comotomo sbb teat dy plg hmpir dgn nipple sbnar. Puting pulak, skrg sy gunakan avent orthodontic ultra air, lebih byk ruang udara utk elakkan trjadinya colic. Alhamdulillah bby xde kembung perut.

4y ago

Owh.. Ok sis.. Nnt sy akan survey dan google.. Terima kasih.. 😊