Boleh ke still berpuasa bila bawah perut cramp?

Mommies out there, kandungan saya baru je lebih kurang 4weeks tapi asyik cramp bawah perut and sakit pinggang. Kalau macam ni is it okay saya berbuka puasa or boleh still berpuasa? 🥺#firstmom #bantusharing

9 Balas

hi..... kite macam lebih kurang sama pregnant skrg... saya dapat tahu first day puasa... hari first puasa.. tghri sakit perut, saya tahan... second day, saya berbuka dah tengahari...hari ketiga n seterusnya saya x puasa dah... sebab saya perasan kalau puasa, perut saya akan sakit dari siang sampai ke malam.. risau memudaratkan.. sekarang saya xpuasa dah start hari tu.. alhamdulillah xrasa sakit dah perut... saya still sahur makan nasi dengan husband.. tp lunch, kena amek berat jugak. macam nasi. kalau x, perut tu akan sakit bila petang. saya rasa awak mcm saya jgk. better xyh puasa lagi skrg. nanti boleh ganti smula.. btw, saya anak second.. sebelum ni pun takde pengalaman pregnant masa bulan puasa.... take care ye.