Boleh ke still berpuasa bila bawah perut cramp?

Mommies out there, kandungan saya baru je lebih kurang 4weeks tapi asyik cramp bawah perut and sakit pinggang. Kalau macam ni is it okay saya berbuka puasa or boleh still berpuasa? 🥺#firstmom #bantusharing

9 Balas

Saya skrg pun pregnant 6w. Saya dpt tahu pregnant sehari sebelum puasa .mmg fmly n kawan tkbg puasa . sbb Saya pernah miscarriage sbelum ni. Masih fragile. bby perlukan zat utk membesar. klau sis rasa lapar kena mkn sis . jgn pksa diri ye . Saya pun tringin nk puasa . tapi itulah . pkir byk kali . moga Kita sentiasa sehad2 aje ye.