Boleh ke still berpuasa bila bawah perut cramp?

Mommies out there, kandungan saya baru je lebih kurang 4weeks tapi asyik cramp bawah perut and sakit pinggang. Kalau macam ni is it okay saya berbuka puasa or boleh still berpuasa? 🥺#firstmom #bantusharing

9 Balas

org mengandung dan org menyusukan anak hukum dia harus untuk tidak berpuasa. tak salah pun sis kalau nk buka. sbb kita taktau dalam kandungan macam mane. islam tu mudah jgn paksa utk puasa. sbb kita nak bagi anak cukup zat. kalau taknak ambik risiko jgn paksa puasa.