Boleh ke still berpuasa bila bawah perut cramp?

Mommies out there, kandungan saya baru je lebih kurang 4weeks tapi asyik cramp bawah perut and sakit pinggang. Kalau macam ni is it okay saya berbuka puasa or boleh still berpuasa? 🥺#firstmom #bantusharing

9 Balas

1st trimester ni teramat lah fragile. baby tgh nk develop. kalau rasa xselesa kt perut,sila lah berbuka. jgn jd mcm sy. mengeras,sy abaikan nk tunggu berbuka. lastnya jam 5ptg,sy bleeding darah fresh merah. takot bukan main. nk ke klinik,sy masih kuarantin. doa bnyk2 moga xkeguguran

2y ago

sy xp klinik pon. baby dh ada gerak². sbb sy dh 20 weeks da. so sy assume he's okay. hari ni last kuarantin. selasa ni check up. bru jumpa doc