Sakit di tulang vagina

Hi mommies , now saya 33w 3d start sakit kat bawah masa baring and tido. rasa mcm ngilu je kadang rasa mcm tahu nak ckp sakit tu mcm mana 🥲 terpaksa pegang bawah tahan rasa sakit tu. tp bila berjalan okay pulak. Tanda tanda nk bersalin ke ? 🥹 #ingintahu #firstbaby #firstmom

19 Balas

Sama mcm sy..sy start sakit masa 36 weeks , skg dh 37+weeks.. Nak bangun pun sakit, duduk lama sakit , tido nak pusing pun sakit celah tu.. bila berjalan ok sikit.. tp skg dh kurang rasa sakit sbb saya ad buat senaman sikit², senaman kupu² mcmtu.. msh sakit tp tak kuat la sgt sakit tu

1y ago

tu la tak berani nk buat, takut salah langkah abis la, dah la kekadang ter-overthinking 😂 okay sis 🤗 terima kasih sudi share pengalaman hihi 🥰

saya sakit mcm tu dari 28week... sekarang dh 33week. duduk or berjalan ok. tapi kalau baring pastu nak mengiring mmg sakit sgt2.. n kepala baby mmg dh dekat bwh.. maybe sb baby makin besar...

1y ago

betul betul..nurse saya ckp tulang kita start merenggang sbb tu kita sakit tulang pelvic dgn dpn tu 🥹 nurse pesan buat senaman ringan bg kurang sikit rasa sakit 🤗

Saya pun selalu rasa macam tu tapi kandungan baru 28 minggu 😅 Bila tanya dengan kawan2 , rata rata semua kata tu normal sebab kepala baby dah kebawah , so memang akan rasa sakit .

normal sis .saya pernah .masa anak kedua. mmg sakit sgt2 smpai saya nangis tiap kali bgun tido nk pi kerja. kkdg sakit smpai kaki xboleh nak bergerak . pijak lntai je sakit sgt.

1y ago

moga kuat slalu sis 💪

Normal je bile 3rd trimester cmtu https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

sbb da third trimester kot..sbb sy pun mcm tu. baby kan membesar da mkin berat so rasa berat n menekan tu yg sakit .

Saya mmg ada gak rsa gtu masa mengandung..misi kata baby nk parking masuk laluan...tp blom la tnda nk bersalin...tp depend dgn org

Sama lah. Sy start kena sakit mcm tu masa 28w lg. skrg dh nk masuk 32w. Dktr ckp normal rahim tgh nk berkembang

ya boleh jadi tanda nak bersalin atau jangkitan kuman dlm kencing atau keputihan..segeralah jumpa Dr ya

1y ago

esk saya ada check up , so boleh la refer doc 😀 mekasih info

Berkemungkinan itu ialah round ligamen pain.. blh search tgk cara nk kurangkan sakit..

1y ago

kann rasa mcm nk menangis je 🥹🥹 td masa saya check up nurse ckp normal kalau kita sakit mcm tu sbb baby dah masuk laluan and fasa tulang kita merenggang sbb tu sakit ngilu 😂