Normal ke masuk 38w badan kerap peluh dan selalu panas?

Hi mommies, normal ke nak dekat due ni badan sentiasa peluh. Malam tu baru lepas mandi nak tidur panas sampai peluh peluh. Sebelum ni takde pulak macam ni. Tapi lately ni selalu macam tu. Kadang malam sampai 2/3kali mandi sebab tak selesa

8 Balas

Saya since masuk second trimester lagi, dah rasa panas & berpeluh-2. Lagi lah skrg ni tngh tunggu due. Allah. Panasnya lahai. Kipas dah pasang 2 3 depan muka pun, berpeluh lagi. Kadang lepas mandi, belum apa-2 lagi dah berpeluh mcm baru lepas exercise.

Normal sis kata nurse dekat kkia ,, Kalau mandi pastikan mandi dengan air hangat ya 😊 ,, utk mengelak badan masuk angin terutama mandi time malam.

Normal awak sebab perubahan hormon. Saya dari 2nd trimester lagi dah rasa macam tu. Tido on aircond pun tak pakai selimut 😂

Saya pun sekarang Nak tido Mandi Dulu sebab peluh panas ...dah dekat due org Kata memang.macam tu ..

Normal. husband elok berselimut bagai. Yg kitanya berpeluh2 macam apa je panasnya. Bertabahlah..

normal sis.sya pun begitu juga 38w4hari

yaa sis mandi peluh lgi 😂

normal