Keputihan banyak..

hi mommies, normal ke bila masuk 8weeks keputihan makin banyak tapi tk gatal.

2 Balas

bila pregnant memang akan makin banyak keputihan. untuk kurangkan kebarangkalian jadi jangkitan, kurangkan benda manis, banyakkan minum air dan kerap kencing. inshaAllah okay. selagi tak gatal, tak berbau, tak berwarna pelik2 dan tak ada demam, boleh abaikan je. unless kalau dah sarat dan dah nak dekat bersalin, 38weeks above ke, baru minta buat swab kalau risau GBS.

susah nk ckp normal ke x normal.. klu awak rse kputihan awak nie x mcm biasa.. then suruh nurse check.. sye pun tyme preggy kputihan byk, x gatal.. tnye nurse, nurse ckp normal.. tp hati sye x tenang peg buat swab kt swasta.. skali positive gbs..

6mo ago

setuju dgn sis farah. sy sendiri masa 1swab mcm xpuas hati sbb result xde gbs. bila pergi klinik lain buat lagi sekali test. result keluar ada gbs