Sakit perut

Hi mommies, normal ke 12 weeks rasa sakit2 perut. Tiap hari rasa perut tak selesa. Atau ada risiko apa apa? Mual pun tak hilang lagi sampai selera makan takde. Ada cadangan tak?

1 Balas

Normal ada rasa cramping sebab baby tengah rapidly membesar jadi uterus akan mengembang yang menyebabkan kita rasa sakit. Yang tak normalnya kalau terlalu teruk atau ada keluar spotting/darah lepas cramping tu. Cuba minum anmum materna kalau selalu rasa tak selera makan. Dalam tu cukup nutrients in case kalau memang tak lalu makan lansung. Kerapkan ambil buah buah jugak