Baby Kecil

Hi mommies.. Normal ka kalau skrg 36weeks,baby baru 2.16kg..first baby, jd sy risau..

21 Balas

kdg2 sis, d scan kecik je tp bila lahir mst btmbah berat tu.. xpe kecik d dlm sng kluarkan bila bsalin nnt dh lahir boleh tmbah berat.. mcm sy 36w 3.3kg dh.. rsau kalo2 skrg sy dh 39w btmbah berat lg bpikir jg mcm mna nk kluarkan.. sbb ank 1st dlu kecik je lahir 2.51kg.. slagi doc ckp ok normal sis positive je ya.. 😊

Bby sye mse scan 37 week tepat tk smpai 2kg pon... Mse bersalin 37 week 1 day berat naik sikit 2.1kg🤣. Syukur bby keluar senang n bby sihat.. 1 week ulang alik kk timbg bby untk capai 2.5 kg..

4y ago

Btul tu sis. Syukur sgt.

Hi sis! Sy pon scan masa 34 weeks doktor kata baby kecik, 1.9 kg. Tapi doktor takde komen apa2 yg negatif. Cuma sy dipantau di klinik pakar O&G. Jaga pemakanan, rehat biar cukup & banyak doa.

Jgn risau, normal ja tu. Cepat ja berat baby bertambah sblm bersalin. Asalkan doktor tak cakap negatif. Jaga pemakanan.

normal je ... jgn risau sgt .. sy 36 week baru 1kg .. skrg 39week scan baby dh 3kg .. terkejut jgk cepatnya naik ...

4y ago

tu lh .. berat badan sy mmg susah naik .. sy cuba mkn lebih sikit..dh baby 3kg skrg doc suruh jgn mkn lebih pkul 9 .. harap2 semuanya ok.. check kencing manis xde ...

Ye 36w sptotnya bert bby mty 2.6kg.......cm ank sy lhir 36w 4d gam je bert dia gn umur dia

Normal je tu selagi doc tak refer ke hospital.. Jgn risau dan stress ye..

Sye 36w dah 3.2kg. Mommy kurg nutrisi ke? Baby scan kecik pulak.

Normal jer kot sy 40mggu 3.35 kuar2 jk 2.2 😂

Ok la berat byk tu..baby sy lgi bsar..3 kg lbih dh..tkot rse..