sakit ii 6/7weeks

Hi mommies nk tnye, camne ye nak hilangkan angin dalam badan, lately ni saya kerap sakit pinggang , perut , cirit birit, sembelit rse nk buang air besar je selalu, perut selalu kembung n angin , selalu lapar kadang ii nk makan bnde berat, nk makan itu ini tapi takmampu, pstu bila dah makan mcm ii rsa sakit perut nak buang pula huwa, sy skrgni bru 6/7 weeks dh rse alahan mcmni, rse mual ii bila pagi n malam kerap sngt, ada yg tau tak nk hilangkan mual mcm mne?#seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Jaga makan and jgan amik mknan smpai kenyang2 trus. Amik portion skit2 tp kerap. Saya mmg ade masalah perit kembung dari awal kehamilan. Smpai skrng 20w pun masi sama dngan perut kembung takleh dipisahkan 😅 angin bnyak sngat dlam asyik nak sendawa2 je kluarkan. Kalau terlebih kenyang bila kembung jadi x selesa pastu kena muntah dlu baru ok😵‍💫

try makan buah..bykkan minum air suam