anak tumbuh gigi

hi mommies, ada tak baby yg dah tumbuh gigi usia 9bulan? baby saya still gatal2 gusi tp gigi blm tumbuh🤣 cuma gigi tu dah nampak dlm gusi.

5 Balas

Baby sampai gigi bawah dah tumbuh waktu 6 bulan, gigi atas tumbuh waktu 7 bulan. Alhamdulillah, takda demam atau meragam. Tau2 dah ada 4 gigi sekarang dah nak masuk 9 bulan 😂

Baby sy 8 bulan, skrg tgh naik gigi ke 6. Memang fasa meragam aje 😵‍💫, makan pun kurang. Sy bg mknn sejuk2 je kt dia. Bubur sejuk.

11mo ago

Alhamdulillah stakat ni tkde demam, tp serba tak kena smua benda. Jap2 nangis. Susu je dia nak, makan taknak. Berat pun turun.

ada..bby saya 9m gigi da 6 btang..4 atas n 2 d bwah..sakit jgk la klu bby gatal gusi asyik nak mnggigit saja

anak sy 8 blan dh 4 gigi.. gatal gusi tu x boleh nak bawa bincg.. kdg kdg rendam teether dlm ice bgi dia gigit..

11mo ago

cepatnya dah 4btg gigi, baby sis dah pandai jalan ke?

bby sy naik gigi bawah umur 9bulan. skrg umur dkt 1tahun gatal gusi nk naik gigi atas pulak .

11mo ago

demam. ni nak naik gigi atas pun demam juga. Dan dh start ada separation anxiety...xblh kena tinggal, mesti nangis.