Ukuran kepala bayi dalam kandungan

Hi mommies, nk tnya saya dh scan 3 kali dekat kk n klinik swasta, ukuran BPD dan HC (Ukur lilit kepala) ada beza dri usia kandungan sebenar. Bpd lari jauh sikit dlm 3weeks++. Bila plot graph kt buku pink pun agk lari.. Ada yg pernah sama dgn saya x pengalaman? Sy risau sgt huhu. Oh ya kandungan sy skrg 29weeks 2 days.. sblum ni buat detail scan time 24weeks ok je semua

2 Balas

sama la 23weeks detail scan semua okey. tp dari awal misi and doctor dh ckp baby Sy kecil. scan 28weeks baru ni memang bby kecil berat pun x Smpai 900gram. kena scan lagi 2 minggu

1y ago

ukuran berat ya puan? ukuran kepala semua ok ke?

Doktor xda bgtau apa2 ka? Kalau xda bgtau apa2, should be normal je sis.. sbb details scan semua okay je kan

1y ago

xde memula tu ckp ok. tp sy tnya semula Dr² senior, dalam carta fetal growth dia lari, means ukuran lebih dri sepatutnya. jadi suggestion seterusnya minta junpa pakar. huhu jd sy risau