Susu kambing

Hi mommies. Nk tanya susu kambing apa yang okay ye untuk gdm. Takmau yg manis/perisa. Tq mommies ♥️

5 Balas

60 nama lain bagi gula. Menurut Public Health Malaysia, jika ramuan pertama adalah gula, bermaksud ramuan paling banyak digunakan dalam produk tersebut adalah gula. Namun, pengeluar produk makanan juga bijak dan mereka tidak akan menulis ramuan makanan sebagai gula atau sugar pada label produk mereka. Ini namanya strategi pemasaran! Pengeluar makanan sering menyembunyikan jumlah kandungan gula dalam produk mereka dengan menukar perkataan ‘gula’ dan menggantikannya beberapa nama lain yang berlainan. Berikut merupakan 60 nama lain bagi gula yang kita perlu tahu: 1. Buttered syrup 2. Sirap 3. Cane sugar 4. Krimer manis 5. Brown sugar 6. Corn syrup 7. Cane juice 8. Dextrose 9. Caramel 10. Beet sugar 11. Confectioners’ sugar 12. Corn syrup solids 13. Agave nectar 14. Demerara sugar 15. Dehydrated cane juice 16. Galactose 17. Fruit juice concentrate 18. Fructose 19. Maltodextrin 20. Diastatic malt 21. Diatase 22. Maltose 23. Gula batu 24. Malt sugar 25. Mannitol 26. Florida crystals 27. Molasses 28. Sucrose 29. Sorghum syrup 30. Sorbitol 31. Yellow sugar 32. Carob syrup 33. Treacle 34. Madu 35. Lactose 36. Panocha 37. Raw sugar 38. Rice syrup 39. Castor sugar 40. HFCS (High frustose corn syrup) 41. Golden sugar 42. Muscovado 43. Barbados sugar 44. Grape sugar 45. Maple syrup 46. Gula kabung 47. Barley malt 48. Refiner’s syrup 49. Sugar (granulated) 50. Honey 51. Turbinado sugar 52. Golden syrup 53. Fruit juice 54. Icing sugar 55. Glucose 56. Date sugar 57. Ethyl maltol 58. Dextran 59. Gula Merah 60. Raw sugar

Susu kambing fresh 😊 Kalau beli instant semua tu confirm ada gula tambahan. Especially C*** Milk tu. Viral sgt tu dlm tiktok. Tapi sy nampak bahan ada madu 🤣 Madu tu sejenis gula juga. Mmg tidak sesuai la dgn gdm.

1y ago

Awak baca yg sy komen. Banyak lagi jenis gula selain itu. 😊 Senang tgk bahan bila nak membeli nanti. Sy tidak dpt cari full ingredients susu tu. Yg sy tau susu viral tu ada madu 😅 susu kambing sendiri pun dah ada gula natural sendiri. Ni nak tambahhh lagi gula jenis lain. Kalau tak kawal gula, mmg bahaya utk kandungan.

susu higoat kurma tu ok x ea.. mcm nk try jgk sbb sy ada gdm.. susah nk mnum susu sebarangan.. 😅

1y ago

Awak cari susu yang unsweetened atau tanpa ada gula tambahan. Tapi susu mmg ada gula semulajadi jadi kalau minum terlalu bnyk pun tak ok juga. Akan naikkan bacaan gula. Minum segelas je sehari cukup.

Sy tambah lagi nama lain bagi gula. Stevia pun termasuk ya 🤭

Susu Kambing Talbinah Massdar .

1y ago

Dalam susu ni ada barli. Barli karbo tinggi 🫠🫠 Bagus lagi makan nasi daripada minum susu ni. Lepas tu ada buah delima pula. 😅🤣 Susu kambing dah ada natural sugar, tapi ditambah pula pemanis lain. Susu ni tak sesuai utk Ibu gdm. sekian