gerakkan baby

Hi mommies, nk tanya normal ke tidak ye pada minggu ke 36 baby kurang gerak ? Risau benda negatif terjadi pada baby tapi hati rasa okay je mcm tak payah pergi hospital. Dan normal ke tidak baby jika lahir pada usia 36 minggu.. Mohon bantuan kalian yg berpengalaman...

1 Balas

Kurang gerak sbb keadaan dlm perut dh sempit, normal. Tp kalau tak gerak langsung dlm sehari itu tk normal dan perlu pegi klinik/hosp terdekat mana2 utk refer doc. Baby lahir sblm 37mggu adalah baby premature dan tk normal sbb paru2 baby tk matang lg