Susu formula

Hi mommies, nk Tanya brand susu apa yg elok utk baby & mesra poket b40 🤗

19 Balas

sis kena try & error sebab mungkin susu mesra poket kita xserasi dengan anak kita..sy doakan semoga dipermudahkan urusan sis..kalau anak sy dulu sebab selepas bersalin susu badan xbanyak & bayi menangis kelaparan, suami sy beli susu lactogen..alhamdulilah serasi dengan dia..sekarang sy ada cuba jgk bg minum susu pediasure, ascenda etc, anak sy xnak minum habis..alhamdulilah jimat poket mami dia😂..pediasure bagus sebenarnya sebab dia boleh menaikkan berat badan & membantu tumbesaran anak..anak sy minum sekotak je pun dah nampak kesan, berat badan naik & tinggi tapi tu la dia sekarang taknak pediasure..dia lagi suka lactogrow

susu ni kena try & error. ada ok susu murah, ada yg minum enfagrow pun tak serasi. so nk senang kena beli paket kecil/sampel dulu. tgk 1-2 hari. kalau ok, boleh minum. kalau cirit/sembelit, kena tukar lg yg lain. sbb tu tak boleh nak cadang2 sbb lain baby lain perut.

1y ago

setuju puan @lily. saya sendiri selepas stop susu badan try 4jenis susu. murah mahal semua saya cuba.

dupro anak sis 3 org semua dupro.. yg no.2 ada mlsh colic dan sembelit..tp dupro sesuai tuk dia.. anak 1st dulu enfagrow.. tp bila 1 tahun dia x nak minum.. nak susu yg sedap.. sis pakai dugro.. alhamdulillah tuka susu pun x da mslh..

1y ago

kan.. pastu ramai ckp anak no.2 byk ragam.. 😂

anak saya guna susu ducth Baby je. mula2 bg try susu S26 dia jadi sembelit. so sy bg ducth bby alhamdulillah serasi dgn anak. hr2 membuang n brt bdn pun cantik. tapi sy lebihkan air sikit.

Susu kena try dulu sis takut baby x sesuai.. blh try ngan dutch baby / lactogen dulu sbb kdg bg baby susu paling mahal pun anak xmaw.. sy start ngan susu murah2 dulu ja

saya guna dutchbaby...alhamdulillah berat naik anak 3bln 7kg..tpi kena try & error jugak..try pack kecik je dulu ..

sy bg lactogen... dr baby tu kuning.. alhamdulillah cepat sembuh dia... sampai skrng

Susu snow sis cuma harga dia mahal sikit laa 😅

Anak sya minum susu Fernleaf. Selera makan naik, xsembelit

Saya bagi similac intelli pro. 1.2kg dalam bawah RM70