Berurut at 27 weeks pregnant

Hi mommies, nk tanya boleh tak kita nk berurut badan masa 27 weeks? Satu badan sakit2 😭

41 Balas

Sama sayaa 28 week badan mmg sakit semuaa dari atas smpai bwah , tiap malm sy suruh suami urut manja2 . Lpastu kaki kalau boleh tinggikan masa tidur , itu cara saya lahh 🥰

suami saya yg tlg urutkan tiap2 mlm.. memang badan sakit2 dari pinggang bwak ke kaki..

7mo ago

pinggang tak bole urut dan tak bole letak minyak panas, bahaya sebab kawasan rahim

Kalau saya picit picit sikit gitu sambil duduk kat bahagian pinggang. Memang faham sakit kan. Perjuangan harus diteruskan 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

cari yg pndai untuk prenatal massage . dia xakan urut seluruh badan .hnya certain part badan sja yg boleh diurut..boleh la kurangkan sikit sakit2..

saya setiap mlm msti sruh hsbn urut..mmg bdn belah blkng sakit sgt klu nk mulakan tdo mmg payah..kdg dh tdo pon boleh terjaga sbb sakit bdn..

pg siang malam mesti akan rasa pinggang akan rasa sakit . setiap malam tidur xlena terpaksa kejut suami . mintak tolong urut kan badan .

Boleh je nak berurut. Saya dua kali urut time pregnant ni. Last berurut last week masa 29weeks.

tak digalakkan. Ada kes urut time 30weeks, dia gi urut kat kedai urut Thai, bleeding non stop. baby masuk nicu, maknya masuk ICU

2y ago

Ada terapist bgitahu saya klu nk berurut jgn cri yg jenis urutan thai. Bahaya urat2 dgn saraf kita.

alhamdulillah saya Urut xd ape ape ,Dari anak sulung sampai no3.cuma kene pandai cari yg Urut tu Jenis reti utk org pregnant.....

Masa 25minggu sy berurut dgn tukang urut..pastikan tukang urut tau bhgn yg xbole diurut seperti tapak kaki,pinggang dan perot..