Solid Food

Hi mommies, next week baby saya sudah 6 bulan. Ada apa-apa tips or preparation untuk start solid food. Saya excited + nervous sbb ni 1st Baby ?

Solid Food
19 Balas

Hi mommy..for the first time biar baby mkn bubur kosong dl then u can gv puree.

4y ago

Try bagi skali sehari dl.. bagi baby biasakan dl.. lg pon kita bg susu skali kan.. bila da lps sbln tgk cmne.. kalo nmpk okay.. bg la 2x.. sbb bg sy.. ms 6 bln tu.. br intro utk solid food.. nak tgk baby mcm mn