Baby mula solid food

Baby baru nak mula solid food minggu nie. Berdebar n excited. Mommies yg baik hati jom lah kongsi tips n pglmn. #firstmom #ingintahu

5 Balas

First meal boleh cuba bubur nasi kosong. Pastikan benar² hancur ya. Kalau anak kena reflex gag atau macam nampak tersedak tu biasa as long mommy suap dalam kuantiti yang kecil. Dan kalau nampak tersedak macam sukar sangat nak telan boleh berhenti beri makan dulu. Usap belakang anak. Dah beberapa hari boleh tambah sayur pula. Snack boleh beri puree buah.

Uuu bestnya! Very important sebab this is the stage to build their taste palate. And kena make sure consistency of the food pun just nice, flavour wise start with individual items instead of campur campur. Focus on oneee jee

6 bulan, kalau kasi biskut khas baby okay juga...sambil2 hilangkan gatal gusinye tu. nak masuk 7 bulan , bubur nasi kosong halus2 minggu 1, minggu 2 campur protien dan sayur..

boleh follow group happy food baby malaysia. dekat sana ramai mommy share all their experience. awak juga boleh tanya pape dalam tu. admin pon rajin reply☺️

1y ago

https://www.facebook.com/groups/happybabyfoodsmalaysia/

bg bubur kosong..