Solid Food

Hi mommies, next week baby saya sudah 6 bulan. Ada apa-apa tips or preparation untuk start solid food. Saya excited + nervous sbb ni 1st Baby ?

Solid Food
19 Balas

I start dengan puri buah dan kurma dulu

4y ago

Sy start dgn bubur 0 dl.. pastu br cmpur dgn bubur 0 ng syur.. buah2 ni pon okay.. tp nk bg baby biasa dl dgn tasteless.. sesetangah baby jd picky eater sbb da start ajar yg manis dl.. but depend parent jgk.. sbb stp org kan xsm.. only my 2cents opinion - ibu kpd 3 org anak