Solid Food

Hi mommies, next week baby saya sudah 6 bulan. Ada apa-apa tips or preparation untuk start solid food. Saya excited + nervous sbb ni 1st Baby ?

Solid Food
19 Balas

Bg permulaan bagi minum baby beberapa sudu air didihan nasi.. Lepastu bagi baby mkn bubur yg di blender ataupn disaring..selepas 4 hari bru la campur dengan lobak..da cukup 4 hari..tukar lg campuran bubur dengan brokoli.. Tujuan menu berulang selma 4 hari untk tgk samada bayi alergik atau xda.Setiap kali menu baru harap sis uji selama 4 hari

4y ago

Ok tq sis.