Breastmilk..

Hi mommies.. Nak tnye ni.. Saya dah 31weeks of pregnancy tapi xde tanda2 bengkak susu.. Tp adik sy yg 34weeks bengkak susu lebih awal.. Ade tips tak untuk merangsang penghasilan susu utk ibu hamil pertama kali seperti saya? Sebab 38 weeks ni saya akan bersalin.. Saya risau tak dapat susukan bayi saya dgn susu badan saya sendiri.. Mohon tips..

1 Balas

Elok la x bengkak susu, bengkak susu sakit tau sis.. nnti bby da lhir bg je dia isap.. penghasilan susu akn trjdi apabila bayi kerap menyusu dan masa pntg sis mkn mknn yg blh merangsang susu seperti sawi, lobk putih, peria dll.. selain tu sis jgn stress..

4y ago

Okay baik.. 😊 Terima kasih..