Kesan Ferrours fumarate .

Hi mommies. Nak tnya, sesiapa ada ambil ubat ni tak? And ape kesan dekat mommies smua? Sbb sy first time makan. And muntah balik mkanan after that . 😅

1 Balas

Ferrous fumerate ni ialah sejenis vitamin iron untuk naikkan HB kita. Memang kalau ambil vitamin yg ada kandungan iron, side effect boleh jadi loya, muntah kalau tak tahan. Cuba minum dengan air yang masam. Macam juice ke apa. Alas perut sikit dgn biskut, roti atau pape yang ringan. Macam saya akan makan awal pagi lepas subuh, then baring relax kejap untuk kurangkan rasa mual tu. Kalau sempat tido tu memang saya tido kejap so bila bangun hilang mual 😂