Period for breastfeeding mom

Hi nk tnya, utk mommy yg fully breastfeed akan datang period waktu anak umur brapa bulan? Jika dh datang period, akan ganggu production susu x?

4 Balas

Period dtg dkt2 hbs pantang. Boleh bezakan drh haid dgn drh nifas. Sampai skrg every month datang. Still bf and consume yasmin 😁 Susu alhamdulilah masih ok dan masih berpuasa jgk.

masa anak 4 bulan saya dh dtg period lepastu stop tak mai period. dia dtg masa anak 7 bulan pulak. ni anak dh masuk 9M still x dtg bulan lagi. aiyo

lain orang lain masa dia. mcm I, anak 6 bulan baru period. so far susu alhamdulillah masih banyak mcm sebelum2 ni

4w ago

InsyaAllah tqvm

sye baby 3bulan dh period. now baby dh 8bulan alhamdulillah still full bf

4w ago

Alhamdulillah, tq for sharing mommy