Baby 4th month

Hi mommies, nak tanye normal ke kalau baby muntah byk tiba tiba tp suhu badan normal. Tak kembong perot pon.. Dh muntah siap tersengih ketawe lagi.. Tu x decide pergi klinik lagi.. Ade pengalaman tak mommy?? Ke ni tindakan reflux ke ye.. dulu ade baca tp lupe ingat.. thanks

2 Balas

klau bby jenis gayut bnyk minum susu . boke jdi knp bby munth bbyk . klau xbnyk susu tpi tiap kali susu sis xsendawa kn pon bole jdi bby luak kn balik susu tu . klau xbnyk susu dh sendawakn pula tpi still munth bnyk sis bole prgi bwk check hos doc pakar sbb kemungkinan usus bby lmbt matang dy kne reflux . mcm ank prtama sy jdi doc saran kn ambek susu khas utk bby yg usus blom ckop matang . mmg susu ny mahal tpi sbb kesihatan ank sy beli la juga mse tu . nsib baik ank sy tu mmg da knl puting btol . mmg bby xd demam nangis2 ke ap sis sepnjg dy munth tu tpi kerap munth kn balik susu bdn trlalu bnyk wlau pon mse kita sendawe kn pon dy munth bnyk tu xnormal . bby bole tekne jangkitn paru2 klau d bia kn brterusan mcm tu sis .

maybe bby tlebih minum susu kot 😅 btw lpas susukan bby sis sendawakn dia x?