36week pregnant

Hi mommies nak tanye normal ke 36week baby berat masa checkup 3.59kg risau pulak kalau terlebih berat mak dia kecik je😅☝🏻ke scan kk tak accurate sangat? #pleasehelp #firstbaby #1stimemom #seriusnanya

36week pregnant
7 Balas

kalau ikut kk memang berat bby sis overweight.Sebabnya Saya masa check 36w bby 3.2 pun doc cakap bby besar tapi bila jumpa pakar,pakar cakap selagi bawah 3.6kg kira normal lagi

Sakit belakang yg teramat Sgt sampai tak boleh duduk, tidur dengan buasir lagi.. Mcm mana ni.. Nk keluarkan baby awal tapi dilemma pulak 36w 3d. 😢😢

Scan ni lebih kepada anggaran, blh anggar berat baby dlm lingkungan tu. Sbb ada jgk dgr scan baby berat 3.4kg, tp keluar 3.1kg je mcm tu lah

2y ago

sy 2.8 jer paling besar .. sbb saya pon kecit jer orang nya..

takda apa tu . saya time scan bby 3.2 bila keluar 2.7 je . itu anggaran saja saya rasa .

slalu nyaa 2 anggran je. hehe. cm sye. .scan 3kg++. klua x smpai 3kg. .heheh

Saya msa bsalin anak keempat.. scan 3.1kg aje.. bila keluar 3.54kg..😅😅

selalu +-300 ke 400g.. saya kat kk scan baby 2.5kg (+-) ..bila scan kat hosp 2.1 kg

2y ago

Harap harap takde pape lah..sebab saya badan kecik je pastu anak first,kalau boleh nak elak czer😭😭