Amik boster semasa mengandung

Hi mommies .. nak tanye .. ada sesiapa amik boster time ngandung ? Ok ke ? Masa amik tu dah bape week . ##ingintahu

29 Balas

sy hari ni jumpa pakar utk 25week.. pakar suruh cucuk booster sebab byk kes makin naik dan risiko pd ibu hamil yg ada penyakit kencing manis mcm sy ni.. tawakal pd Allah je, terpaksa cucuk td. doakn sy dan kandungan sy baik2 je nanti ye sis semua

sy amik booster masa 36week. 1st n 2nd dose pfizer, booster pun pfizer. alhamdulillah so far ok je takde kesan sampingan teruk pun, demam pun tak cuma lenguh kat tmpt inject tu sikit je. baby pun aktif dlm perut. skrg dah 38week

Saya ambik booster masa saya 8 bulan, skg dah masuk 9 bulan. Alhamdulillah tak ada kesan sampingan pd saya. Kalau nyakin pada diri boleh je ambil tak ada masalah. Kalau tak nyakin tunggu shj la lepas beranak.

saya pun masih belum ambik booster. dah 4kali ignore. tawakkal saja lah, if company buat rules, tak ambik booster tak leh masuk office, work from home saja. jangan ambik tindakan tatatertib sudah lah kan.

Saya amik masa 14 week Alhamdulillah okay, jangan tangguh ambil vaksin sis, sayangi diri dan anak. Effect pada saya badan lenguh2 lepas 2 hari okay dah

bulan lepas pergi cek kandungan Kat doc ckp tunggu lepas bersalin lepas pantang baru ambil booster...skrg masa hamil jngn ambik

3y ago

Sama dgn saya ambik booster lepas bersalin nanti, lagipon skrg dah 7 bulan so tak lama lagi akan bersalin. Risau takut risiko sbb kita tanggung sendiri kan. Saya pon hold dlu. Doktor saya pon ckp takyah ambik lagi. Tggu pantang nanti baru ambik👍🏻

Saya ambil masa 9w, alhamdulillah malam kepala pusing, lepas isyak terus tidur then okay dah. sakit tangan dalam seminggu.

Saya ambik masa 29w, dos 1 & 2 sinovac booster ni saya ambik pfizer. Cuma lenguh tangan je, baby pun aktif macam biasa

Saya ambil booster masa 4w, 16/1 booster upt -ve. 20/1 upt positive. Sekarang dah 10w 5d. Alhamdulillah kandungan ok

bukn nk kata la. kawan aku hampir nk bersalin pn dia ambik booster elok je. tpi ikut body masing2