Shopping brg baby

Hi mommies, nak tanyalah. Saya pregnant 15weeks my first baby. so semalam pg tesco baju baby semua RM10 sepasang. Jd saya ada beli 3,4 helai. Lps tu hari ni buka fb banyak pulak iklan wipes, pampers murah. Jd nak tanya pendapat is it necessary to buy now or later? Thanks! #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby

2 Balas

time skrg mmg nmpk baju baby tgh sale..sbb covid kot so hrge tgh murah...salu tgok org beli 7bulan ke atas...mcm sy pun first time mgndung xtau nk beli bile...tp da msuk 5bulan sy mmg beli je sikit2...lg pulak time pkp ni kkdg kdai baju xbukak n xdbnarkan masuk...kte plak rsau kalau da 7bulan nnt ttbe pkp lg...so sy beli je sikit2....lgpun da 7bulan nt kte xtau kte larat bjalan ke x...mcm sy da 5bulan pun kkdg cpt pnat sbb pkai mask susa nk bernafas...ad jgk beli online tp xbyk...klu bole nk beli dpn mata sbb first baby kan...hehe

3y ago

tau xpe brg baby lg mahal...brand anakku pon ad sale jgk sabun mandi sy pun capai jlah😆...kite pun kkdg bukan nk sgt beli awal...org tua2 xbg kalau kite beli brg awal katenye takut jadi ape2...huhu kte doa jela yg baik2...mcm sy pk kan kedai baju on off dgn pkp kt johor lgi...risau pkp ni xdijangka...sy bru beli baju baby dgn sabun...yg lain sy beli nanti 7bulan...

Beli je sis. Sebab nanti cepat ke lambat sis kena prepared jugak. Saya dh 7 bulan semput nk tawaf mall beli brg bby. Better buat awal

3y ago

Thank you!! Dah habis rm300-400+- beli ni 🤣🙊