Tumbuh gigi

Hi mommies ! Nak tanya sikit ni . Is it possible baby 3 bulan boleh tumbuh gigi ? Sebab dia suka air liur sampai buih buih then suka main lidah dia macam gatal gusi . Mak mertua ckp macam nak tumbuh gigi . Is it possible ?#theasianparentph #firstbaby #bantusharing

Tumbuh gigi
14 Balas

baby saya 4 bulan da tumbuh gigi bawah dua batang😆😆 mcm baby sya masa nak tumbuh gigi menyusu tu dia suka gigit2 puting. air liur meleleh.. suka masuk tgn dlm mulut.. baby ni ada perkembangannya cepat dgn lambat.. moga yang baik2 saja buat baby awk.. 😊

4y ago

haha betul la tu.. nak tumbuh gigi la tu. nnti da ada gigi lagi ngilu.. kena bnyk cakap dgn baby.. jgn gigit2 😄

blh..sbb stiap bby perkembangan mereka berbeza..ada tu umo lepas lahir..ada setahun lebih bru tumbuh..mcm ank sy umo dkt nk setahun tumbuh gg..tp skali tumbuh byk..mmg demam jela kje nye spnjng mnggu tu n merengek... #TAPSupermoms

bole . anak sayaa pon macam tuh . kadang die main buih tuh sampai menyembur air liur nyee 🤭 . badan die pon panas on off . kadang tuh die tak selese mule la merengek .

anak saya pun suke main air liur . suke isap jari ape semua. tp dah masuk 6 bulan tak tumbuh gigi lg😂

4y ago

Sama la. Anak saya 9m bru tumbuh gigi tu pun sebelah je 😂

Rase gusi dia. Keras tak. Kalau keras betul lah tu. Sebab anak saya dulu 3 bulan tumbuh gigi 😊

Normal. Tu mmg salah satu perkembangan baby. X semestinya nk tumbuh gigi je air liur meleleh.

4y ago

Okay tq sebab dia macam pandai mengigit time menyusu tu tanya tu

anak saya 3 bulan tumbuh gigi pertama,4bulan gigi kedua..

Hi dear.. Mmg blh jadi baby tu nk tmbuh gigi.. 😍 #TAPSupermoms

sama mcm bby sy . tapi dia bru dua bln lebih.

cptnye nk tmbuh gigi..hihi #TAPSupermoms