Puri baby

Hi mommies. Nak tanya sikit. Kalau bagi anak 6 bulan makan, xpe ke kalau x campur puri dgn bubur? Bagi saya macam setiap kali dia makan kena ada bubur campur dengan mcm2 puri. Kalau bagi makan puri saje tanpa bubur xpe ke?

4 Balas

takut nnt baby reject nasi kalau bg dia puri je. Sbb puri ni selalu manis kan. Lebih baik mix dlm nasi. Kalau buah xperlu purikn pn xpe. Pki je puting fruit feeder tu. Sbb nnt senang sikit bila tekstur mknn ank. Kalau semuanya kena blend n purikn, ssh bila nk ajar ank mkn tekstur kasar.