Bersalin during PKP

Hi mommies! Nak tanya siapa yang ada pengalaman bersalin during pkp? Apa procedure bersalin ya? And since pkpp sampai 31 December, husband memang tak boleh masuk dalam labour room sekali? Due date awal bulan 12, anak sulung. Sedihnya kalau suami tak boleh teman 😭

1 Balas

sama la kita nnti..huhu...apa yg sy bca dr pngalmn org lain bsalin time pkp ni..mcm tu la nmpknya..start lps dftr masuk..suami mmg xboleh temankan..bsalin pn suami xboleh masuk..nk azankan baby pn..ada sesetngah hspitl xboleh jgk..jd staf lelaki yg tlg azankan baby..nk discharge nnti br boleh suami masuk utk tlg angkat brg

3y ago

Sedih tapi nak buat macam mana kan? Kena siapkan mental awal awal 😭