Dipaksa bersalin 37w 🙋🏻‍♀️

Hi mommies! Nak tanya, siapa ada masalah kencing manis and dipaksa bersalin pada 37w?? Mostly yang ada pengalaman, mommies bersalin normal atau czer ya? Mohon kongsi untuk bagi saya sedikit semangat 🥹 Sebab tiba rasa takut pula 😅

2 Balas

Saya gdm on diet tapi x kena paksa bersalin on 37w..dr bagi masa sampai 40w..sampai 40w tu baby xnak juga keluar so kena la warded untuk induce..on 40w 1d lahirlah anak saya secara normal delivery..alhamdulillah..semoga dipermudahkan segala urusan puan dan baby ☺️

2y ago

Saya on metformin pakar suruh paksa bersalin 37w tuh yang minta pandangan sebab mengejut tak ready mental 😂 thanks awak amin amin 🤲🏻❤️

sy gdm on metformin. ikutkan kena bersalin @38w tpi baby berat okay, so dr bagi je bersalin 40w. tpi baby nk keluar awal. 36w air ketuban kurang n kena induce drip, bersalin normal @6/12/21. baby dh 11m now. hahahha

2y ago

Yeke ? 😍 Rezekinya . Tapi saya semalam try juga pujuk doc nak bersalin bila ada tanda tapi doc marah dia cakap prosedur hospital WAJIB kena paksa bersalin 37w .