Kad Pink Dan Scan Kehamilan

Hi mommies, nak tanya saya pgalamana pertama mgandung #7weeks ikut kiraan saya. Mana perlu saya dahulukan ke klinik swasta untuk scan atau pergi buat kad pink kat hospital kerajaan?? Sbbnya takut bila scan pg klinik terlalu awl untuk scan. Tq in advnd.

16 Balas

Kalu kes sy,sy call kkia dulu..tanya bila blh buka buku pink n documents apa yg diperlukan..sbb lain kawasan,lain punya cara..kat tmpt sy,dia perlukan surat pengesahan or scan result pregnancy..so sy tunggu sampai 8 weeks , baru sy gi scan..pastu gi kkia tuk set appointment..kalu ada kekosongan slot, blh dpt date awal, kalu x,tunggu jer la..sy punya 10 weeks baru boleh buka buku pink tu..so,kena jaga diri n kandungan tu..jgn lupa consume folic acid sbb ia sgt penting tuk baby😊