Kad Pink Dan Scan Kehamilan

Hi mommies, nak tanya saya pgalamana pertama mgandung #7weeks ikut kiraan saya. Mana perlu saya dahulukan ke klinik swasta untuk scan atau pergi buat kad pink kat hospital kerajaan?? Sbbnya takut bila scan pg klinik terlalu awl untuk scan. Tq in advnd.

16 Balas

Better tunggu sampai kandungan 8weeks baru pergi klinik swasta. Time tu heartbeat baby pun dah nmpk. Then gmbr scan tu bwk ke kk utk bukak buku pink. Kalau pergi skrg, kdg2 kantung pun susah nak nampak. End up nanti u balik dgn hati penuh kerisauan. So better hold dl. Pergi farmasi beli folic acid siap2.

5y ago

Ok sis.. Tq