Cara kira w kandungan

Hello Mommies. Nak tanya, saya period 28/2 - 10/3. Macam mana ye saya nak kira kandungan saya dah berapa minggu? #firstmom

6 Balas

saya last period 27/2-5/3.. now kandung saya bru 5week6day..awak pun rasanya 5week lebih dh tu..apps ni kan boleh kira kandungan..awak isi tarikh hari pertama period awak yg 28/2 so automatik awak boleh tahu kandungan awak berapa week..

1y ago

ada scan time 4w6d nmpk kantung je, sebaiknya klu awak tak sabar nk scan..g scan 7week keatas dh nampak janin masa ni..sebab klu scan awal pun tak nampak apalg..nanti kita akan risau sebab kekadang ada yg dh nampak kantung ada yg tak...

awak pergi je dekat setting dlm app ni. dn masok kn last day period awak nanti app ni akan bagi tau awak dh berapa week❤️. sekarang ni awak dlm 5w.

boleh google ja semua skg.. pregnancy calculator. kalau ikut first last period awk kandungan awk dah 5w+ ni kalau period awk teratur.

1y ago

betul. masa saya buat upt dpt je +ve terus google. masuk date lmp terus keluar usia kandungan & est due date. tak perlu susah2 kira pun semua dihujung jari.

kira dari 1st day last period awak. 28/2 - 28/3 4w. harini 9/4 kiranya dah nak masuk 6w.

1y ago

Oh saya ingat kena kira mula dari 10/3. Terima kasih awak, membantu sgt!

28feb tu dh start day 1 first week

kira dr 28/2