harga buku pink

hi mommies, nak tanya saya foreigner nikah dgn lelaki warganegara sini tapi takda surat nikah sbb kita kahwin cara kampung. sebelum ni saya buka buku pink dekat swasta. kalau saya nak buka dekat kerajaan berapa bayaran yang perlu saya bayar ya? kami nak buat surat nikah tahun depan sepatutnya tapi dah termengandung pula rezeki alhamdulillah, so kami terpaksa tunda dulu buat surat pernikahan tu. berapa ya bayar mommies? #pleasehelp

15 Balas

sorry nak tanya. nikah cara kampung tu mcm mana? takde daftar pej agama ke? sbb banyak baca kata nikah kampung & takde sijil nikah.

2y ago

lain org lain kot SBB adik saya nikah 2 kali . tapi dia xmengandung lagi la.dia nikah kg umur 15 dah 18 baru dia daftar and nikah lagi .Dalam tempoh Tu dia xda mengandung SBB dia merancang

Boleh buka buku walau tiada surat kawin. Dont worry. Bayaran tak pasti utk foreigner tp mmg boleh buka buku walau tiada surat kawin.

Sis boleh tnya trus klink rsanya xde bayaran juga tp boleh tnya dlu kt kk lah 😊

2y ago

saya dah tanya, baru je call, kk tu kata dalam 400-500. better buka swasta kalau harga macamtu. anak first pun saya buka kat swasta , 200 lebih je dah termasuk ubat apa semua

Saya buka dkt swasta checkup apa semua sekali buku rm213

bayaran ikut bukan warganegara sis..RM40

2y ago

saya call haritu, nurse yang angkat call saya tu kata harga 400-500, terkejut saya em