Bayi kurang aktif semasa preggy

Hi mommies, nak tanya , saya dah preggy 26 weeks and gender 'baby girl'. Nk tanya pendapat mommies, normal ke kalau baby kurang aktif dalam perut? Sebab kurang dapat rasa kick baby yg kuat. Banyak rasa kick yg slow je and kadang mcm tak rasa langsung. Normal ke mommies utk 26 weeks skrg? #firstbaby

9 Balas

Saya pulak seblum ni, kuat tndgan dia. Tapi sejak kena kira kick ni, slow pulak, hehe, tapi tak pa la, skrg sya banyak tido, mmg time bila nk rasa kann. hehe, Tapi Alhamdullilah aktif, jnji cukup 10 tndgn dalam masa 12 jam. Lagi pun kalau puasa dia slow sikit kdg tuu, tapi kalai risau sngt, sya mmg berbuka, bru la baby aktif