Bayi kurang aktif semasa preggy

Hi mommies, nak tanya , saya dah preggy 26 weeks and gender 'baby girl'. Nk tanya pendapat mommies, normal ke kalau baby kurang aktif dalam perut? Sebab kurang dapat rasa kick baby yg kuat. Banyak rasa kick yg slow je and kadang mcm tak rasa langsung. Normal ke mommies utk 26 weeks skrg? #firstbaby

9 Balas

saya 27w3d..saya pn rsa mcm kurang aktif.. tidak mcm sebelum2 neh..tp ad msa dy gerak juga.. risau juga saya...neh pn trpikir nk g kecemasan.. bg doktor check sma ada baby okay atau tak 😊..kalau sis rsa was was baik pegi check doktor..

1y ago

@atikah rahin betul tu awak sy pernah baca experience mommy dr group ibu hamil. baby dia kurang gerak dn bawah 28w. dia pergi pac kena mrh teruk sbb doctor ckp tu bukan emergency. so dia balik. rupa2 nya baby dia dh xde. sedih bca kisah mommy. tu yg sy suggest kalau boleh pergi swasta. sbb takut hospital gov xlyn kita. sy baca dr page fb doctor imelda sendiri pon ada patient dia tergerak hati dn berkeras nk g check sbb baby xgerak. usia kandungan 26w. dia pergi swasta. dn mmg betul insting dia. baby dia dh lemah. terus kena pantau.