TERINGIN SANGAT

Hi mommies , nak tanya prgnant boleh ka buat eyelash extention ? Tringin nak buat sgt-ii smpai menangis kadang tgok org lain buat . Tiba-ii ja ni saya pon x tahu knp teringin pelik-ii mcm ni 😢

4 Balas

Sis boleh beli mascara brand shizens sekali dgn fiber dia.. Dulu sy kerja bahagian cosmetics, shizens punya brand mmg the best.. Sy buat demo dkt cust brunei, dia borong terus 15set bawa balik brunei.. Cara pakai pon senang, cara tanggal pon senang.. Bulu mata mmg auto panjang lepas lapik fiber dgn mascara dia tu.. Kalau buat extention kan dari segi hukum tak elok sebab kita sambungkan dgn yg asal.. Saya harap sis bersabar ya.. Sy pon preggy kali ke 2 ni teringin benda pelik2.. Perut dh sarat ni tetiba nak naik kuda tepi pantai.. Suami x bagi sbb benda blh memudaratkan.. Lps pantang dia ckp baru boleh.. Kena sabar bebanyak ya sis.

sebaiknya tak perlu sis . sebab hormon waktu pregnant tak stabil . boleh jadi alergik dgn setengah benda . kdg2 ada keinginan yang tak perlu pun kita ikut . cukup sekadar kita tau baik buruk sahaja. kita buat dapat apa, dan kalau tak buat pula dapat apa . semoga dipermudahkn urusan sis ya .

dr segi saintifik, ikutkan apa2 cosmetic procedure x disarankan utk pregnancy & breastfeeding. dr segi hukum, better guna maskara je sbb mudah nk tanggal. kena pandai pilih jenis maskara la

I feel u sis 😂 lagi2 nak raya ni. Sabo je lah