Ambil minyak kelapa dara

Hi mommies nak tanya perlu ke kita ambil/minum minyak kelapa dara ni tujuan dia untuk apa ye yg sebenarnya. Ada kesan buruk tak selepas beberapa bulan tu. Sbb tak pernah amik any supplement luar #pleasehelp

4 Balas

sy ambil untuk elak buasir dgn naikkan hb . sbb sy mmg ade mslh buasir . tp yg nmpk ketara skrg hb sy dr 10 ke bwh trus jd 12 ke atas . nurse dgn doc puji dan tnye sy ade amik apa2 supplmnt ke sbb sblum ni hb sy mmg susah naik wlupun mkn zincofer..

2y ago

ok tq sis

saya baru cuba dlm sebulan ni. sebelum ni setiap kali check up hb 11, atas pagar je. masa check up last week hb naik dari 11 ke 12.

utk cantikkn hb, dan senang bersalin insyallah. tiada kesan buruk atau kesan sampingan jgn risau 😊

2y ago

patutnya kena minum dari 6 bln.. atau mgkin boleh seawl lgi. tp incase nk cantikkn hb boleh je amalkn skrg. dia ada 2 jenis skrg, ada jenis minyak dlm botol, dn ada jenis ubt gel. cara mkn tu terpulang pd jenama yg awk nk beli. sy amalkn d'aura jenis pil.. 2 pgi n 2 mlm😊

Banyak manfaat minyak kelapa dara ni. Tengok keperluan. Macam saya buat sapuan je.