Waktu sesuai utk scan

Hi mommies. Nak tanya, pagi tadi saya check upt +ve, kalau ikut apps, dah 5weeks, bila waktu sesuai utk scan/jumpa doktor? #firstbaby

14 Balas

I buka buku pink masa week ke 12.. tapi i g scan kat klinik swasta masa week 6 n week 8 (EDD beza beberapa hari).. Masa buka buku pink, Dr kat klinik kesihatan ibu anak tu, dia refer masa week 6, sebab dia ckap scan yg paling awal tu yg EDD yg paling tepat. Allahualam betul x,, tgh tunggu due lagi 2 bulan..