Waktu sesuai utk scan

Hi mommies. Nak tanya, pagi tadi saya check upt +ve, kalau ikut apps, dah 5weeks, bila waktu sesuai utk scan/jumpa doktor? #firstbaby

14 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

I buka buku pink masa week ke 12.. tapi i g scan kat klinik swasta masa week 6 n week 8 (EDD beza beberapa hari).. Masa buka buku pink, Dr kat klinik kesihatan ibu anak tu, dia refer masa week 6, sebab dia ckap scan yg paling awal tu yg EDD yg paling tepat. Allahualam betul x,, tgh tunggu due lagi 2 bulan..

Baca lagi

Wah hampir sama due bile sis https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 ๐Ÿ’Ÿ Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat โ˜บ๏ธ

Baca lagi

Untuk buke buka 7-12 minggu. Untuk scan baby better tunggu 12 minggu. Time tu dh nampak sikit. Klau scan awai2 ni xnmpk apa sngat. Rugi nnti.

Nk buat buku.. Masa dabel line tu trus ke kkia book date...paling awal 8 minggu... Tp nk scan biar 8 minggu ke atas..

8 minggu ke atas, bawah 8 minggu doc akan suruh repeat dtg utk scan .. mkn asid folic dan rehat secukupnya ..

TapFluencer

Klu nak nampak kantung & janin , 8w ke atas boleh dah.

8w keatas selalunya sis kalau takde apa2 masalah.

buku pink waktu brpa yg sesuai buka 1st baby

6w-7w dh blh. InsyaAllah blh nmpk baby ๐Ÿ˜Š

Saya scan 6 weeks nampak heartbeat baby