sakit perut macam angin dalam badan

hi mommies, nak tanya, normal ke sakit perut memulas² selepas 3minggu bersalin? ( sy bersalin czer).. dah makan ubat sakit perut, ubat angin. da pergi klinik 2kali, dah makan ubat yang doktor bagi. tapi sama jugak masih sakit perut memulas²... makan apepun mesti sakit perut.. pergi toilet mesti cirit.. tapi sikit je.. macam tak boleh nak berak dengan normal.. any tips siapa yang pernah alami?

2 Balas

Sy cuma tegang perut je. Minggu ke 3 bersalin saya dah mula berurut. Tukang urut cuma urut bahagian atas pusat je sbb sy czer juga. Lepas tu, lepas mandi saya sapu losyen mustajab hijau kat bahagian atas perut supaya tak tegang lagi dan elakkan buat kerja semasa pemulihan slps bersalin ni. Banyakkan rehat. Awak ada makan apa2 yg tak biasa makan ke? Jamu ke, herba ke? Kemungkinan apa yg awk tak biasa makan tu yg buat awk memulas2?

bentan tak? ada langgar pantang or x ikut sgt?