Kerap sakit masuk 34w

Hello mommies, nak tanya normal ke kerap sakit pinggang + ari ari masuk 34w? Taktaulah contraction ke apa sebab ini anak sulung, hari demi hari sakit tu makin kerap. Sometimes berpeluh menggigil tahan sakit 😭

3 Balas

Klu contraction kan, sblm tu u rs mcm nk terberak tp x berak2. Then dlm sehari dua akn dtg rs ngilu. Mcm skt tulang. Mmg ngilu. Dia dtg sakit kuat then dia hilang. Dia mcm memuncak dn reda. Mmg sakit smp nk cubit lempang suamilah. Mkn kuat and makin kerap. Klu selang sakit dtg tiap 5 minit, pegi hospital. Sy pun ada rs sakit2 pinggang etc sblm tu, tp nurse ckp blm lg. Ms tu dh keluar bloody mucous pun, nirse ckp blm lg... Tp bila kontraksi dh kerap sy ke hospital

Saya rasa waktu 35 weeks. Perut mengeras sangat plus sakit pinggang. Dalam 30minit macam tu. after 30 minit, baru okay. lusa pergi klinik, cerita dekat dr. dr kata rahim kita tengah praktis the real contraction. apa apa pun, semoga urusan puan dipermudahkan ✨

Sama la mcm sy 34w..sy fikir baby nk makin bsar ag 😥. Sy pon tgh sakit nie.. Nak pegi hosp kan takut braxton hicks.. So sy tnggu air ketuban pecah or darah kuar la