Perut mengeras tpi tak sakit 38weeks 3 day dahh

Perut kerap mengeras tpi tkdk sakit apapun , tu ka org kata contraction 😩 tapi tkrasa apa apa sakit pun , pinggang ka ari ari ka tkrasa sakit pun 🥹

8 Balas

Kalau ikutkan pengalaman kawan sy dia full term 37w perut kerap mengeras tapi tak rasa sakit pon. dtg hosp cek bukaan dh 5cm terus masuk labour room. mungkin pn blh terus pergi hosp memandangkan pn dh cukup 38w. Sometimes ada rezeki org bersalin dia memang tak rs sakit sgt dengan contraction tu. ada org dia memang rasa terlampau sakit. Its depend dgn bdn kita masing2 ya sis. Apa apapun saya doakan urusan sis dipermudahkan. Baik selamat je baby n ibunya ya. Allahumma Amiin

1y ago

terima kasih awak 🫶🏻

sy pn mcm tu..trus gi hsptal htar tp bukaan bru1 cm.die suh blk rmh..dh smpai rmh tiber kluar darah pegi blk hsptal tp yg dkt plk..trus kne tahan wad smpai hri ni..die kta klau jalan xbkk kne induce hri ni xpun esk..mnyesal sy dtg awl2 pdahal perut mengeras ngn darah skit je😅

1y ago

Darah tu keluar sbb cek bukaan ke?

tu bukan contraction kot puan. kalau contraction, memg akan rasa sakit sikit. mula2 sikit je sakitnya, lama2 kalau dah nak dekat bersalin memg akan makin sakit. mcm senggugut yg sakit sgt atau perut memulas sakit sgt. sakit bahagian perut bawah atau ari2 sampai ke pinggang semua.

Sy due 7/3..Baby excited nak keluar,deliver 26/2..Sebelum admit, perut asyik mengeras dan rasa x selesa duduk lama..Dek kerana risau keselamatan baby g serah diri ke hospital.check bukaan dah ada jalan.baby lahir pada hari yg sama

biasa klau dekat nk bersalin memang dia kerap mengeras...sya pun week 36++ dia kerap mngeras...sampai lah 37w5d terus bersalin...

saya pun kerap mengeras. tapi last app scan bby tak ready nk kluar lg. doc sruh tggu kluar tanda drah or ketuban pecah.

Contraction ni sakit dia mcm senggugut sis... Semakin kerap dlm 5-10min da bley g sepital.

samalahh sis sya pun sllu mcm tu. sya 36 week

1y ago

sama² waa... tahniaa sis. moga prsalinan sya juga lancarr mcm sis ya 😊