Kentut keluar najis

Hi mommies, nak tanya normal ke bayi 1bulan lebih kentut keluar sedikit najis, dah 3 hari mAcam ni, baby minum susu badan.

Kentut keluar najis
2 Balas

salam smuaa maaf ya gambar kotor sikit… ank saya susu bdan cma bla kluar ja sya bg fm .. but 20 hrtu sya bg susu fm 1botol tetiba dlm lps mghrib mcm tu dia muntah2 5kli dia muntH last kli dia muntah skit pstu dia dh okey..esoknya dia berak 4kli smpi harini sblm ni dia brak 5hari skali.. saya taktau normal atau tak najis mcm ni..ank saya merengek … kadg bila kentut tgk2 ada najis..harin pn 5kali dh berak last najis dia mcm ni

Normal, makin baby besar nanti akan berkurang. 😊

3y ago

sebab baby belum ada stretch reflex yg matang lagi dan baby tak pandai nak control macam kita yg dewasa ni. 😊 standby nappy cream . diapers pun yg jenis soft je guna. anak saya dari newborn macam tu, makin besar makin kurang, kita yg risau bila baby tak membuang nanti.