New mom nak tanya

Hi mommies. Nak tanya lepas beranak tu kan kena pakai pad yang bertali tu ke? Berapa hari nak kena pakai pad bertali tu? Pad biasa boleh pakai waktu bila? Saya confuseeee nak beli spender disposable ke apa ke pad apa semua 😭😭😭

6 Balas

tak semestinya. bergantung atas awak. pad bertali tu utk mudahkan je sebab tak perlu susah2 nk angkat Kaki ke apa. pad biasa pun boleh aje nak pakai, takde masalah. pad yg mcm pampers tu pun boleh jugak nak pakai. tak risau bocor dah. disposable panties tu kalau nak beli pun boleh, tak beli pun boleh. cuma disposable panties tu memudahkan la. in case bocor banyak ke apa kan. tak payah susah2 nak basuh Beria. boleh buang je

11mo ago

setahu saya, masa kt labor room ja nurse akan pakaikan pad tali tu . then dah masuk wad, terpulang kat kita nk pakai mana yg selesa .

Saya beli 3 jenis. Bertali, panties & pad biasa overnight. Sebab baca pengalaman org, dalam labour room & ward nurse lebih prefer kita pakai pad bertali. & ada jugak yg cakap pad biasa tu awal awal tak selesa nak pakai sbb dia ada bump so takut kena jahitan nanti sakit/tak selesa. Entah lah, kita pun feningggggg. Beli je semua standby 🤣

saya beli disposable panties and pakai pad libresse saiz overnight je. Tu pun mak saya syorkan sebab dia nurse labour room. Masa pantang ni senang just buang je spender tu kalau kotor, kalau tak kotor boleh tukar pad je. Jimat sikit dari pakai kotex pad jenis panties tu sbb tu sekali pakai kena buang terus.

11mo ago

Menarik. Boleh diketengahkan 😂 thank you!

pad bertali tu ada orang tak suka pakai, susah. lagi mudah pakai yg jenis pampers tu haa. time darah dah tak banyak, boleh pakai pad biasa. bukan apa, awal2 bersalin takut kita yg tak larat nak ulang alik ke tandas banyak Kali utk tukar pad.

11mo ago

kalau sis rajin / husb rajin basuh kan bekas darah darah yang terkena spendaa boleh je . saya prefer yang pampers . senang , serap

sye mula2 dlu lps keluar bilik OT, nurse bg pkai pad biasa lpstu sye tukar pkai pampers dewasa untk 2hari sbb sye czer so mudah sgt masa kt wad tu. dh balik rumah bru pkai pad biasa yg librese tu.

ikut keselesaan ibu .