Susu drop masa demam panas

Hi mommies, nak tanya lah. Kalau susu drop masa demam panas, ada kenungkinan akan increase balik tak susu after dah sembuh? Susu saya drop teruk sampaikan pam satu hari total dapat 3-4oz je. Now saya dah bagi anak susu FM utk cover keperluan dia di nursery. Anak 9 bulan dah.

1 Balas

Kalau i boleh. I sempat kena covid time bf baby. Demam, batuk & selsema for a week. Terasa juga drop. Df pakai facemask. Habis quarantine pump kt office sikit je dpt but i kerapkan pump. Then weekend 2 days i kerapkan df baby even mcm slow flow anak i ngamuk2 pun i sumbat je nipple bg dia sedut sampai terasa juga la sedutan kuat tu. Sampai la dia jadi kurang ngamuk, maybe susu i dah fulfill her demand. Esoknya naik kerja 1 breast per session dpt 6oz, which 12oz in total per session. In fact lebih banyak dari sebelum2 ni. Alhamdulillah back to normal. Anak i 7m